sculpture workshop galliani montecchio / NatOffice

sculpture workshop galliani montecchio / NatOffice

sculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Outdoor photography, Beam, Facadesculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Outdoor photography, Facadesculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Interior photography, Windows, Beamsculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Outdoor photography, Facade, Beam+ 33

sculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Outdoor photography, Beam, Facade
© Filippo Poli Photography

Text description provided by the architects. Michelangelo Galliani, sculptor and professor at the Academy of Fine Arts in Urbino, wanted to build a studio and workshop next to his house/greenhouse, in which he could work outside daily and house not only his tools and instruments, but also some of his works and possible collaborators.

sculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Outdoor photography, Beam, Facade
© Filippo Poli Photography
sculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Image 23 of 33
Ground floor Plan
sculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Interior photography, Windows, Beam
© Filippo Poli Photography
sculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Image 29 of 33
Longitudinal section towards the park
sculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Interior photography, Beam, Column
© Filippo Poli Photography
sculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Interior photography, Windows, Chair
© Filippo Poli Photography

This was the starting point for a minimal and open workspace, connected to the existing house in terms of dimensions and proportions, which would temper and anchor itself in natural light, as a source of shade for the sculptures and as a source of light for the thoughts of the sculptors.

sculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Outdoor photography, Facade, Beam
© Filippo Poli Photography

The structure, simplified to the extreme, is a system of repeated and close portals, capable of punctuating and partitioning a large double-height nave, completely opaque in its work plan and fully lit in its double level towards the park. The light, also mediated by a system of curtains, shapes the interior space and fills the workspace.

sculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Interior photography, Windows
© Filippo Poli Photography
sculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Outdoor photography, Facade
© Filippo Poli Photography
sculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Outdoor photography, Facade, Windows, Beam, Garden
© Filippo Poli Photography

The wood, with its inclined shaped structure, its braces and its anchoring details, homogeneously delimits the exterior of the volume and extends to the large uncovered entrance porch, a sort of diaphragm, to support and place the large slabs arriving from quarries and the vehicles needed to transport them. On the back, the extension of the structure becomes a porch and only a concrete slab, in which the sculptor shapes the material: a diaphragm between the workspace and the house/greenhouse.

sculpture atelier galliani montecchio / NatOffice - Exterior photography, Windows, Beam, Facade
© Filippo Poli Photography

Comments are closed.